JAN2022

On 30/01/2022, in blog, by Enzo

Begin december hebben we allebei covid. En net na de quarantaineperiode gaan de klimhallen dicht. Gelukkig zijn de klachten relatief snel voorbij – zelfs reuk en smaak keerden snel terug. Na een paar weken niets doen, rijden we rondom oud en nieuw voor vier dagen naar Bleau. Het is stralend weer, met vijftien graden op oud- en nieuwjaarsdag lijkt het wel voorjaar. Niet alle boulders zijn droog, maar met een beetje zoeken klimmen we iedere dag op droge rots. Lekker veel, om het gevoel een beetje terug te krijgen en wat fitheid op te bouwen.

Zo moet dat!
Nieuwjaarsdag, 15 graden

Twee weken later zijn we weer terug, dit keer voor een week. De voorspellingen zijn goed, maar de winter kan tricky zijn. De condities zijn nooit echt goed. Vaak klamme rots en sommige blokken zijn gecondenseerd. Maar echte regen valt er de hele week niet, dus we kunnen iedere dag naar buiten om te kijken wat er te doen valt. Op de eerste dag probeer ik in slechte condities Couronne de Mousse, een boulder die al lang op m’n todo-lijst staat. De rest van de week is het een beetje ‘proberen wat er te proberen valt’. Niet de boulders die ik het liefst zou willen doen, maar (bijna) iedere dag klimmen is heerlijk. En in deze tijd eigenlijk al een luxe.

Winterzon in Isatis
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *