Hit the road!

On 27/10/2010, in blog, by Enzo

Al meer dan een week ben ik nu in de US, maar het voelt nog veel langer! Het begin was gek; gek om alleen in het vliegtuig te zitten op weg naar een totaal onbekend land en een onbekende stad. Toch voelde San Francisco meteen vertrouwd.  De stad doet heel Europees aan en ik voelde me er eigenlijk meteen thuis!

San Francisco!

Na één nachtje hostel ontmoette ik Nuno de volgende dag, een vriend van Victor, bij wie ik kon crashen, en rustig op zoek kon gaan naar mijn auto. Die vond ik vier dagen later, een Grand Voyager uit ’93. Verzekeren en registreren leverden tegen verwachting in geen enkel probleem op! Ze stonden wel een beetje raar te kijken aangezien ik Nederlander was, niet hier woonde, maar wel een auto had, maar ze vonden het gaaf dat ‘al die Europeanen’ dat maar deden, dus ze hielpen me graag!

Voor de registratie moet elke auto ouder dan vier jaar een smogtest ondergaan. In een obscuur achterbuurtje werd mijn auto getest. Nu staat ie voor, klaar om te gaan!

Morgen staat er nog een dagje downtown op het programma, samen met local Pat, maar donderdag zal ik na anderhalve week de stad verlaten. Een hele leuke – super gastvrije mensen, leuke stad en mooie plekken – maar in het begin een beetje een  spannende tijd vanwege de auto, wat achteraf natuurlijk allemaal wel meeviel, zit erop. Het begin zal wel weer even gek zijn; alleen in m’n ‘van’ zitten, op weg naar een nieuw onbekend gebied. Yosemite! It’s time to hit some rock!!

De laatste aankopen; een pad vond ik in een gym vlak onder de Golden Gate Bridge en de laatste noodzakelijke hardware kon ik inslaan bij een Walmart.

 

Bleau is not my beach :(

On 22/10/2010, in blog, by Enzo

“Damned!!! Finally it wasn’t a first ascent :-(((
Vincent pochon said that he did it before.”

Tussen de advertenties en reacties op auto’s vond ik dit mailtje van Gérald enkele dagen geleden terug in mijn inbox. Jammer…

Ondertussen zit ik alweer een paar dagen in San Francisco, opzoek naar een auto voor mijn roadtrip! Nog weinig nieuws, weinig foto’s, maar binnenkort zeker meer!

 

C’est fini…

On 03/10/2010, in blog, tripreports, by Enzo

De laatste dagen Bleau; topweer, weinig huid, maar toch klimmen, mede dankzij Victor, die altijd weer voor een nieuwe motivatieboost weet te zorgen! Het plan was om vorige week naar huis te gaan, maar nu ga ik echt en zal ik het bos voor een half jaar achterlaten… Maar terugkomen zal ik zeker! Onder andere voor La Vie est Belle, waar ik vrijdag in werkte. Maar ook voor THE ARETE! Voor Karma! Eigenlijk alle blokken! Voor het bos, de sfeer en de mensen!

Als afsluiter een laatste filmpje uit 77; een samenvatting van de klimdag gisteren op Dame Jouanne en Maunoury… I’ll be back!

 

FA @ Dame Jouanne

On 01/10/2010, in blog, tripreports, by Enzo

Een paar nieuwe lijnen op Dame Jouanne! Naast ‘Bleau is my Beach’ en een vooralsnog naamloze boeg in ongeveer dezelfde moeilijkheidsgraad, staat er nog iets moois te gebeuren! Een kant, nu in de volksmond THE ARETE genoemd – maar er wordt vast een betere naam gevonden –  moeilijk, morpho, maar vooral zeer expo! Toprope is hij al beklommen, maar ‘t wordt vast en zeker binnenkort geopend!