First day, last day

On 15/09/2017, in blog, by Enzo

Voor september stond er maar één ding op de planning voor Sanne: Cica klimmen. Na de val van de laatste pas eind april, was ons seizoen over. Pas in augustus zijn we weer terug. In de hitte verkent Sanne de passen opnieuw. Die zitten er nog goed in. Het lukt net niet, maar dat het in september gaat lukken is een kleine zekerheid.

Begin augustus doe ik het rustig aan. Ik klim veel tot 7b maar probeer niets moeilijker. Ik wil m’n vinger en elleboog de kans geven om weer rustig te helen. Ook in de hal zit ik nog dan nog niet op m’n max ­ − na m’n zomerstop − dus buiten wil ik niets forceren. Voor september heb ik meer plannen.

Never Last! 7a in Mont Sarrazin begin augustus.

Mijn doel voor september is wat nieuwe projecten verkennen en er hopelijk één mee naar huis nemen. M’n vinger voelt steeds beter en ik durf steeds meer. Met m’n elleboog moet ik nog even voorzichtig zijn. Maar het voelt oké, als ik maar de juiste boulders uitzoek. We hebben elf dagen. Genoeg tijd om wat investeringen te doen en wat dingen klaar te zetten voor het najaar. Op m’n lijstje staan Elephunk en Furtif droite. Met die laatste begin ik op de eerste dag. Eén pas lukt me dan nog niet…

Dan is het Sannes beurt. In de namiddag komen we aan bij Cica. Opwarmen, wat linkjes maken en dan de eerste poging. Helaas schijnt de zon vol in de boulder. Met een startmat boven m’n hoofd, kan ik ‘m net eruit houden. Dat helpt. Het begin mis ik volledig, maar als Sanne de hoek om komt, zie ik dat het goed gaat. En jawel, eerste dag, eerste poging. Wat een bevrijding, na dertien sessies in totaal!

De dag erna heb ik een goede sessie in Elephunk. En later die week maak ik alle passen van Furtif. Tussendoor krijg ik nog een nieuw project. Omdat het te warm is om Furtif af te maken, probeer ik Pagota. Ook dat gaat goed. Afmaken lukt me net niet, maar in oktober gaat dat wel lukken. En ook Sanne heeft er met Pagota een nieuw project bij!

Nog even een 7c meepakken: El Dorado in Montrouget.

De laatste twee dagen van de trip ga ik terug naar Furtif. Vooraf had ik bedacht dat het mogelijk zou zijn die in een week te klimmen. In de hal word ik weer fitter dus met wat werk zou 8a ook wel weer moeten lukken. Sessie drie op de voorlaatste dag. Helaas is het begin nat, maar ik maak goede links. Op de laatste dag sessie vier. Een paar keer kom ik eruit in de 7b. En dan lukt het toch nog. Laatste dag, laatste poging. Dat rijdt lekker terug naar huis!

Furtif droite, de poging waarin het lukt.