Werken in week 2

On 12/10/2015, in blog, by Enzo

Het seizoen begint op gang te komen. Geen projecten die echt moesten gebeuren dit keer. Nieuwe projecten aanboren en verder werken, dat was het doel van afgelopen week. Op de lijst stonden Bleu Sacré, Narcotic Direct, Toit du Gréau en Free Hug Assis.

Ik kwam thuis met geen van allen. De seizoensopener had zijn sporen achtergelaten. Al tijdens de beklimming van Tube voelde ik m’n linker arm. De afgelopen maand in de hal bleef die gevoelig. Een beetje overbelast, denk ik. Dat belemmerde me afgelopen week ook. In de ene boulder meer dan in de andere. Maar het leek me verstandig om toch voorzichtig te zijn.

Voor wat ik heb kunnen voelen:

  • De nieuwe methode in Free Hug blijkt niet voor langere mensen. Toch de slopers aftikken dus. Daarvoor was het nu te warm.
  • Bleu Sacré is supermooi, maar supermoeilijk. Blijft wel op de lijst.
  • In Narcotic Direct kon ik goed bewegen, maar de moeilijkste passen niet maken. Sterker worden of preciezer bewegen? Waarschijnlijk een combi.
  • Toit du Gréau heb ik niet geprobeerd. Tijdens het opwarmen kreeg ik teveel last van m’n arm.

Het weer was perfect. En naast een aantal goede werksessies in de nieuwe projecten, klom ik onder andere Le Cadeau, Abri Bouse en La Baleine. Stuk voor stuk mooie boulders. Ook Sanne ging aan het werk. In Dolmen du Divin en Karma Gai. In Dolmen miste ze één pas. Karma Gai moet de volgende keer wel lukken!

1Dat past nét!

2La Baleine. Nooit eerder geprobeerd, maar zeker de moeite waard.

3De methode met de hoge tree links was wel heel opgevouwen. De hak rechts bood uitkomst.