Post-lockdown

On 09/07/2020, in blog, by Enzo

We waren allebei in vorm in februari en keken uit naar de volgende trip in maart. Tot corona de kop op stak. Een paar dagen voordat we zouden rijden, gingen de grenzen dicht. De klimhallen volgden niet lang daarna. De eerste twee weken van de lockdown doe ik niks, maar uiteindelijk bedenk ik me dat als ik een beetje fit wil blijven, ik toch ook aan een balkje moet gaan hangen. Even lukt me dat nog twee keer per week, maar al snel wordt het minder en minder. Ik vind het moeilijk om mezelf te motiveren, omdat er geen uitzicht is op wanneer we weer kunnen klimmen.

Omdat ik de fysieke activiteit toch miste – op werkdagen zit ik ook al 8 uur per dag – besloot ik te gaan hardlopen. Ik had nooit gedacht dat ik het zou gaan doen. En al helemaal niet dat het nog best leuk is om te racen tegen de klok. M’n doel is om 5 kilometer zo snel mogelijk te lopen. In m’n achtste poging kom ik uit op 23:05, maar in de zeven keer dat ik daarna nog loop, kom ik er niet meer in de buurt. Gelukkig kwam niet lang daarna het bericht dat de grenzen weer open gingen!

Blok op Zuid tijdens de sluiting van DB. Genoeg harde boulders om weer een beetje fit te worden.

Op papier is het seizoen voorbij, maar het bos explodeert. Als we op de laatste zondag van juni op de parking van Sabots aankomen, is het drukker dan met Pasen. Het is de hele week zo’n 23 graden met bewolking. Geen gekke temperaturen voor eind juni/begin juli. In de weken voorafgaand aan de trip klom ik één keer per week op Blok op Zuid. M’n huid is inmiddels wel weer iets gewend, maar de inhoud is er totaal niet. Een uurtje boulderen is al lang. En ook dan begint m’n huid toch pijn te doen. Hoge verwachtingen heb ik dan ook niet. Ik wil gewoon zoveel mogelijk klimmen. Sanne ook. Ze doet iedere dag wel iets. Ik heb om de twee dagen toch echt een rustdag nodig. Alles doet pijn en dat is heerlijk!

Yume op de kinderbouders rondom Boissy aux Cailles.

En nu maar hopen dat het goed blijft gaan. Dat de grenzen open blijven. En dat we na de zomer naar het bos kunnen blijven gaan.