APR2022

On 03/05/2022, in blog, by Enzo

Met pasen zijn we voor het eerst zonder Yume in Bleau. Aan de ene kant onwennig, Yume is natuurlijk een vast onderdeel geworden van onze tripjes. Aan de andere kant iets meer vrijheid om boulders uit te kiezen die met Yume ondoenlijk zijn. Zoals Realist. Het is droog geweest in de periode voor we gaan, dus dat biedt perspectief. 

Realist

Als we aankomen op woensdagavond regent het. Als we de dag daarop – na een volle klimdag – bij Realist gaan kijken, is die inderdaad vochtig. Ik switch snel en kies de volgende dag voor Millésime, die ik probeer samen met Jesse. Na een lange sessie kan ik ‘m net niet afmaken, maar weer een dag later lukt het gelukkig snel. Die avond zie ik dat Realist twee keer is gedaan. Dus de volgende dag – klimdag 4 – toch maar gaan kijken. Het is ouderwets lang puzzelen, ondanks de filmpjes die ik allemaal heb gezien. Na een uur of drie heb ik alle passen gemaakt en start ik met pogingen. Al snel kom ik er helemaal bovenin uit. De mantle krijg ik er niet meer uitgeperst. ‘We kunnen ook morgenochtend nog terugkomen’, zegt Sanne. 

Millésime was plan B, gelukkig kon ik ook nog terug naar plan A.

Klimdag vijf. Omdat we vroeg thuis moeten zijn voor Yume, hang ik om 8:15 op te warmen aan het hangboard in de garage. Niks voor mij… Even langs de bakker en om 9 uur lopen we het bos van Marlanval in. Pads in de pit onder de boulder. Eerste poging. Al meteen een volle zip. Tweede poging. Ik voel me goed warm (later blijkt dat dat tegenviel). Alles loopt perfect. De extra dikke pad over de steen in de pit geeft me nog net iets meer vertrouwen om vol voor de mantle te gaan. Hebbes! Als we twintig minuten later in de auto zitten, beginnen m’n armen en aanhechtingen voldaan te branden.

Een kleine twee weken later zijn we terug. Dit keer voor zes dagen en met Yume. Ik heb plannen voor de trip, maar al snel blijkt dat ik ze moet laten varen. Snel moe, slechte huid. Waar Sanne vorige trip veel probeerde, maar weinig klom, is dat nu wel anders. Maître est Talon, Pirouette Cacaouette, Roc à Dos en Dévers et des Pas Durs assis gaan allemaal in een sessie!

Maître est Talon
Roc à Dos
Arête des Princes