2/10

On 31/01/2016, in blog, by Enzo

Tien dagen Bleau met ontzettend veel nattigheid en twee goede dagen. Sanne heeft er ééntje – de maandag – en klimt Crazy Horse. Op donderdagavond neemt ze de Thalys terug om op vrijdag te werken. Ik blijf en kan de tweede goede dag meepikken. De vrijdag. Op maandag probeerde ik de zitstart van Merry Christmas. Die blijft de hele week in m’n hoofd zitten. Gelukkig krijg ik nog een kans. Ik weet dat ’t moet kunnen, maar ben bang voor het scherpe greepje met rechts. Als ik te wild zwaai en vervolgens mis, is de kans groot dat ik m’n wijsvinger niet heel terugkrijg. Dan is het over…

 

DEC15/JAN16

On 10/01/2016, in blog, by Enzo

Negen dagen op rij klimmen. Dat doe ik niet vaak. Zeker niet met kerst. Maar dit jaar viel het weer mee. Alhoewel we een klein beetje selectief moeten zijn in de gebieden die we bezoeken, is eind december zo slecht nog niet.

De eerste dagen probeer ik Maschette, samen met Joppe. Canon is misschien niet het beste gebied, gezien de condities. Maar Maschette is klimbaar en ik wil ‘m graag afmaken. Dat lukt nét niet op dag één. En ook nét niet op dag twee. Misschien wel meer dan tien keer val ik op de laatste pas. M’n lichaam krijg ik niet ver genoeg omhoog om de laatste sloper te pakken. Na een rustochtend op dag drie lukt het gelukkig snel die middag.

Onde Sensuelle is misschien wel de mooiste boulder die ik klom afgelopen week. Na een nacht en ochtend met veel regen, was de boulder die middag kurkdroog. Bijna trok ik een splitter op het randje, maar preventief tapen was de redding voor de rest van de week. In die week lukken later onder andere nog Magneton en Massacre à l’Intermarché; ook twee fraaie boulders! Met Bart en Michiel probeerde ik Merry Christmas. Afmaken lukte op dag negen, met bijna bloedende toppen…

Sanne in Langouste Royale

Sanne komt aan op 31 december en heeft vier dagen. De voorspellingen voor de laatste paar dagen zijn helaas slechter. Maar met drie droge dagen en vijf 7a’s was de treinreis zeker de moeite waard. En ook de Frenchies en Germans uit Australië waren van de partij. Een kleine week zitten ze in een gite in Burcy. De eerste keer Bleau voor de Frenchies uit Lyon. Dat is maar vier uur rijden..! Een leuk weerzien, met lekker eten (dahl uit de Grampians) en zelfs een Frans ontbijt!

De Grampians crew in Bleau. Alleen de Swizzies misten we. Die zitten nu met Ima in Bishop