Het beste van twee weekenden

On 09/03/2013, in blog, by Enzo

Weekendjes klimmen in combinatie met werk. Langzaam begin ik eraan te wennen. Ik heb nog energie over in de weekends. En op plastic doe ik af en toe wat onderhoud. Vooral nu ik niet meer de tijd heb om écht lang achter elkaar in een project te werken. En daarin te groeien en sterker te worden…

Weekendjes dus.

Een paar maanden geleden plande ik twee bleau-weekenden achter elkaar. Weekend één eind februari. Drie dagen. Heen met de auto. Voor de werkweek even op en neer met de Thalys. En weekend twee begin maart. Vier dagen. Maar wat klim je in zo’n weekend?

Verder werken in projecten? Of liever iets afmaken. Werken én afmaken. Het allerliefst. Maar wat eerst? Kan ik na projecten nog iets afmaken? Kan ik na afmaken nog productief projecten? Waarom is een weekend zo kort!

En wat ga ik eigenlijk afmaken? M’n lopende projectenlijst wordt welliswaar íets korter. Maar vooral de hardnekkige projecten blijven over.

Uiteindelijk probeer ik iets nieuws. Soucis d’Air. Dat lukt relatief snel. Ik project ook. In Contrôle Technique. Drie dagen. Verspreid over twee weekends. Goede hoop dat het eindelijk lukt. Maar het lukt niet. Nèt niet. Wel tien keer nèt niet…

Si Vis Pacem loopt al langer. Die kon ik wel afmaken! En natuurlijk blijft grazen altijd fijn. 7a’s en 7b’s, voor als je het even niet meer weet. Ze zijn altijd wel ergens te vinden. Merveilleux bleek een topper! Arete de Blomont: obscuur, maar fraai!

De verschillen tussen de weekenden waren groot. Het eerste weekend klommen we anderhalve dag. Vanwege de sneeuw en later de miezer. En het was koud. Tijdens mijn werkweek had het bos de tijd om op te drogen. Op vrijdag nam ik vrij, om een dag eerder terug te zijn. Helaas was alles nog nat. Maar de dagen daarna waren perfect. Het weekend eindigt met strak blauwe lucht en vijftien graden.

Voorjaar..?