DEC2019

On 29/12/2019, in blog, by Enzo

Na Bleau in oktober sloeg de griepgolf toe. Eerst heeft Yume koorts, daarna ik, en daarna Sanne. De halve maand oktober en de halve maand november zijn we ermee in de weer. Geen moment voel ik me echt fit. Daardoor klimmen we heel weinig in DB. De week Bleau in november is ook nog vrij nat én ik ga halverwege de week snoeihard door m’n rug. Weinig nieuws, dus. Gelukkig ging het snel beter met m’n rug en mid- november tot mid-december lukt het om twee of drie keer per week naar de hal te gaan. Per klimavond hebben we allebei dan anderhalf uur; niet ideaal, maar meer dan niets. De fitheid komt snel terug en met vrij goede condities in de laatste week van december, kan ik daar de vruchten van plukken in het bos.

Eerst maak ik Toundra assis af. Dat had al in november moeten gebeuren, als ik toen niet door m’n rug was gegaan. Een dag later lukt Genesis snel. Net geen 8a meer, door nieuwe beta. Énergie Collective is de eerste echte 8 die ik klim sinds maart. Ook die lukt snel. Fijn om me weer fit te voelen, maar de snelheid geeft me toch niet zoveel voldoening. Had ik dan toch voor wat moeilijkers moeten gaan? Keuzes maken op deze korte dagen valt niet mee. Sanne en ik verdelen de kostbare klimuren die er zijn – we kiezen boulders uit die bij elkaar in de buurt liggen – en het is Yume die het uiteindelijke tempo bepaalt. Gelukkig is het niet heel koud en heeft hij het goed naar z’n zin in het bos. En dat is tegenwoordig belangrijker dan welke boulder dan ook.

Ook Sanne gaat goed. Colonne Plinienne had ook al in november moeten gebeuren, maar de regen zorgde toen voor uitstel. Terwijl Yume ligt te slapen, klimt Sanne ‘m nu snel. Daarna heeft ze haar oog laten vallen op Mine de Rien. Ook die treffen we eerst nat aan, maar een dag later zijn de condities goed. Na een korte warm-up lukt het in de eerste poging. Colonne Plinienne voelde veel moeilijker…

Al met al was het een goede decembertrip. Uitzonderlijk goed weer voor een kerstvakantie, voor het eerst sinds lange tijd weer wat moeilijkere boulders, en vooral een hele tevreden Yume.