De afgelopen week op internet…

On 24/01/2012, in blog, by Enzo
 

b7eau

On 07/01/2012, in blog, tripreports, by Enzo

Regen, heel veel regen… En als het niet regende vochtigheid en condens… De optimistische (toch maar toegevoegde) weersites van Victor hielden de schijn hoog… Tweeënhalve week in het bos; weinig klimdagen, maar tussen de nattigheid door echter af en toe een mooi dagje met soms lente-achtige temperaturen! Les Chevalier du Chaos lukte snel (en net op tijd!). Voor La Vie est Belle was het echter te vochtig. Na een touwsessie in de mist toch teruggelopen naar de auto om de crashpads te halen, maar dat was een kansloze onderneming… Gelukkig zijn er sneller drogende boulders in het bos, zoals Le Bon, la Brute et le Truand, een hoge wind- en zonvanger! Veel spannende vallen, gare knieën en een pijnlijke rug… Ook Dame Jouanne ligt hoog en daar moest ik Angle Plus que Parfait nog afmaken. Op een zomeravond in mei probeerde ik ‘m voor het eerst samen met Victor en ondanks de warmte was die sessie hoopgevend. Een paar weken geleden klom Victor ‘m.

“YO! Morgen wordt het weer mooi weer en ik dacht om naar angle plus te gaan! Welke methode gebruik jij als je met links opgetikt hebt? L voet hoog, R eronder en dan L weer omhoog en dan R bijstappen op t treedje? Of gewoon L 1x omhoog en dan op dat greepje voor je hand stappen? Thanks :)”

 “Ik pak L door (niet te hoog was de truc) en dan links in een keer op hoge tree (op dezelfde hoogte als ‘randje’ of nog hoger) en dan meteen rechts op het randje. Succes!!!”

Dat gebeurde. Vervolgens Buthiers, een aantal nieuwe geopende boulders. Astromec, vijf sterren! La Maison de la Presse is wellicht wat makkelijk voor 7c, maar klimt ook fantastisch! Dit (en meer) in de video; zeven highlights van de afgelopen tweeënhalve week!