Poetsstokken te koop

On 09/01/2015, in blog, by Enzo

Mijn vaste ritueel na een mislukte poging is poetsen. Meteen poetsen. Zodat de boulder er weer schoon bij ligt voor de volgende poging. Een goede poetsstok behoort daarom al vijftien jaar tot mijn standaarduitrusting. De laatste jaren zijn er veel nieuwe poetsstokken op de markt gebracht. Maar mij hebben ze niet kunnen overtuigen. Daarom ben ik zelf gaan experimenteren met verschillende stokken en borstels.

1

Nu heb ik de perfecte poetsstok. Hij is licht en dankzij de knik in de bovenkant van de stok kun je alle hoeken bereiken. Aan beide kanten zitten super slijtvaste industriële borstels met een hele hoge dichtheid van dierlijk haar. Daarmee poets je je grepen moeiteloos schoon, zonder de rots te beschadigen.

Ik heb een kleinschalige productie. Heb je interesse? Stuur me dan een e-mail: enzonahumury[at]gmail[dot]com. Voor 30 euro kun je er één kopen.

23
Mijn eigen exemplaar boven, een nieuwe onder. Al anderhalf jaar in gebruik, maar de borstels slijten nauwelijks! Voor welke machine ze zijn gemaakt weet ik niet, maar voor het zandsteen van Bleau zijn ze perfect.

54
Dankzij de knik en de twee borstels poets je makkelijk grepen op een plaat, maar ook lastig te bereiken grepen om een hoek.

Specificaties:
– Gewicht: afhankelijk van de uitvoering, ongeveer 450-550 gram.
– Lengte: de meeste stokken zijn 1,20 meter ingeschoven en 2,10 meter uitgeschoven.
– Een extra borstel? Of liever een langere of kortere stok? Stuur me een e-mail.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *