DEC2014/JAN2015

On 06/01/2015, in blog, by Enzo

Kerstvakantie. Tweeënhalve week Bleau. Al weken keek ik ernaar uit, hopend op goede condities. Steeds minder mensen lijken erin te geloven. Maar we hadden wéér geluk (alhoewel, ik heb meer goede dan slechte ervaringen). Van de 17 dagen konden we er 14 klimmen! Verder werken in een aantal zware projecten én er een paar mee naar huis nemen, dat was het plan.

La MoucheSanne was er een dikke week en klom een mooi lijstje bij elkaar. La Mouche stond daar ook op!

De planning
Hoog op de lijst voor dit seizoen staan Karma, Amok en Apparemment Bas. Moeilijke boulders, die ik allemaal eerder probeerde, maar die me zeker wat tijd gaan kosten… Daarnaast maar zien wat ik tegen zou komen.

PavlovaWat de vorige keer niet lukte, lukte nu wel. Ima in Pavlova.

De lijst
792. Amok 8a
De afgelopen jaren werkte ik meerdere keren in deze typische Bleau-boulder. Nu was het in de tweede sessie raak. Toen alles op z’n plek viel, voelde het als 7a.

Amok

793. Les Cupules 7a
Opwarmboulder. Leuk en niet zo lastig.

794. Blitz assis 7c
De zitstart van Atresie kende ik al. Maar de uitklim in Blitz voegt er een aantal mooie passen aan toe.

Blitz Assis

795. Bruce Lee 7b+
Alles was nat en klam. Eerst Sabots, toen 95.2… En toen toch maar de helling op. Kurkdroog! In september had ik de boulder al eens gezocht, maar ben ‘m toen niet gaan proberen vanwege m’n hamstringblessure. Die lijkt zo goed als over te zijn!

796. Free Hug 7b
Het was steenkoud. Harde wind, zware bewolking en temperaturen onder het vriespunt. Ik ben nooit warm geworden, maar dat bleek voor de beklimming geen probleem.

797. Trojan War 7c+
Op een slechtere dag even aangevoeld. Daarna teruggekomen om ‘m af te maken. Dat lukte snel. Mooi, puur, kort en laag…

Trojan War

798. Pivotage 7a
Ik kwam voor de lage start, maar die bleek snoeihard!

799. Le Gardien du Temple 7c
In november probeerde ik ‘m op klamme grepen. Ook dit keer was ie niet in topconditie. Toch lukte het snel. Niet mooi, niet lelijk, wel weer een voor op de lijst.

800. Apophis 7b
M’n 800ste 7+8! Geen bijzondere, wel een knalharde. In de 7+8 staat 7a+. Op bleau.info 7b. Ik geef ‘m 7b+!

Apophis

801. Tonsure 7b
Al jaren loop ik er voorbij. Nu dan eindelijk afgemaakt!

De projecten
Amok klom ik van m’n lijst. Apparemment Bas probeerde ik één keer. De pas onderin lukte weer net niet. Maar de motivatie ontbrak ook een beetje. Ik probeerde ‘m vooral omdat ’t 8b is. Natuurlijk wil ik heel graag een 8b doen. Maar ik klim liever een supermooie 8a+ dan een matige 8b. M’n energie heb ik daarom vooral in Karma gestoken.

Drie sessies de afgelopen twee weken. Ik had ‘m wel eerder geprobeerd, maar nooit echt serieus. Nu ging ik voor het eerst naar Cuisinière om Karma te proberen. En dat ging goed. Misschien lukt het snel, misschien gaat het nog even duren, maar Karma is geen mythische boulder meer. Ik kan Karma klimmen!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *