Nattigheid

On 20/11/2014, in blog, by Enzo

Vier dagen Bleau en geen enkele nieuwe boulder geklommen. Zeldzaam! Op vrijdag regent het de hele dag. Zaterdag klaart het op. Ik wilde naar Amok, maar moet m’n motivatie vasthouden voor wat anders. Alles is nat. En zonder wind droogt de rots nauwelijks. Corne-Biche dan maar. Daar vinden we één droge boulder. Pavlova. Ima klimt ‘m bijna. Het hoogtepunt van het weekend. Ik wil ook nog wat proberen, dus gaan we nog even naar Le Gardien du Temple. Die zou ook snel drogen. De boulder blijkt minder mooi dan ik verwacht had na het zien van het filmpje. Toch doe ik een paar pogingen op de klamme randjes… Droog is het zeker niet.

Op zondag gaan we eerst naar Bois Rond Auberge. De boulders daar drogen snel. Overhangen zijn droog, maar de top-outs zeik en zeiknat. We hebben het snel gezien en besluiten nog even terug te gaan naar Pavlova. Maar met de bijna-beklimming hadden we het hoogtepunt van het weekend al gehad. Raden wat er gebeurde is dus niet zo moeilijk; het ging weer regenen… Op maandag doen we een rondje Mammouths. Het regent niet en ik wilde gaan zitten onder Ubik. In ieder geval om eens in de passen te kijken. Maar we vonden geen enkel droog blok. De motivatie die ik had neem ik weer mee naar Nederland.

Met kerst weer een kans.


Tien minuten klimmen in vier dagen. Ima doet pogingen in Pavlova. Ik in een natte Gardien du Temple.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *