Hueco Tanks

On 22/01/2011, in blog, by Enzo

Vanaf Moe’s reed ik in vijf uur naar Flagstaff, een leuk klein studentenstadje in Arizona. Onder de klimmers misschien meer bekend vanwege Priest Draw, het kalk/dakgebied uit ‘Rampage’. Van de blokken werd ik echter niet warm of koud, maar de stad was leuk! Wederom gebivakkeerd op een Walmart parking, waar ik de eerste nacht bruut wakker werd gemaakt door een agent, maar hoe graag hij ook wilde, hij kon me niet wegsturen (Walmart parkings zijn van Walmart, en behoren niet tot grondgebied van de stad :))

Flagstaff en Priest Draw

Twee dagen later kort Sedona uitgecheckt, maar besloten om diezelfde dag door te rijden naar New Mexico om ergens dichtbij White Sands te bivakkeren. De volgende dag, na door een border patrol patrouille te zijn gecheckt, in White Sands aangekomen; een grote speeltuin! Sleeën, sandboarden, of gewoon van de zandduinen afspringen, in ieder geval mooi vermaak, en een vet park!

White Sands

Die avond reed ik door naar Hueco, en m’n Hueco-ervaring kon niet beter beginnen! Snel na aankomst leerde ik Ricky O. kennen, een Hueco gids en bevriend met de eigenaar van een stuk land, waar ik samen met de Germans en Ricky bivakkeer – letterlijk naast de gate! Bovendien wilde Ricky ons graag het beste van Hueco laten zien, en touren we met hem, wanneer we maar willen, door de backcountry, zonder bij de gate te hoeven wachten!

M’n eerste Hueco zonsondergang en de eerste nacht op de ‘dirty’ bivy. Niet lang daarna konden we echter upgraden naar een betere plek, overigens op hetzelfde stuk land; vuurplaats, caravan en heel veel propane :)

Het klimmen in Hueco viel me de eerste dagen een beetje tegen. Ik voelde me sterk de afgelopen maanden, maar Hueco klimmen is meer hal-power/endurance dan het boulderen dat ik de afgelopen tijd heb gedaan. En plastic heb ik al maanden niet meer aangeraakt… Bovendien is het, ondanks dat het steil is, vrij crimpy, wat niet bevorderlijk is voor m’n vinger… En van de vijftien meter lange bakken hakkende daken word ik ook niet heel blij. Maar langzamerhand begin ik te wennen, het park is mooi, ik heb een paar projecten op het oog, en dankzij Ricky gaan we weinig last hebben van de toegangsregelingen! Bovendien zijn de Mexicaanse Burrito’s de beste die ik ooit gehad heb en alleen dat al is een reden om in ieder geval een maand te blijven!

Crushen met Matt en Axel – betere foto’s en video’s komen er aan!

 

6 Responses to Hueco Tanks

 1. Rosa says:

  Weer een mooi verhaal met mooie foto’s! Wat grappig dat je niet weggestuurd kon worden door die politie :)! En jij ontmoet ook precies de juiste mensen! Ben benieuwd naar nog meer foto’s. Veel plezier nog!
  x

 2. Roelof says:

  Hoi Enzo,

  Weer genoten van je verhaal en prachtige foto’s. Vooral die foto op het zandduin is een mooi exposure van jezelf. Free as the wind boy!

  Beetje jaloers ben ik wel.

 3. Wiet says:

  Hi Enzo,

  Mooi verhaal, mooie avonturen en rete mooie foto’s! En helemaal mooi dat je zelfs de politie te slim af bent. Fuck the authorities :)!

 4. jessica says:

  ben bij jessica, heb bij hun gegeten
  fijn als je zelf niets hoeft klaar te maken11
  eet jij ook wel eens bij een vriend?
  als je terug bent kom je bij mij eten
  mag je zelf iets kiezen
  daaag enzo
  oma

 5. Ties says:

  Goed geregeld man! Hoop de je vinger het houdt in de V12’s…

 6. sietse says:

  sluit me volledig aann bij de andere reply’s, wat een vette trip!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *