AUG2021

On 20/08/2021, in blog, by Enzo

Drie weken in Nederland en weer een week naar Bleau. Ook al is het zomer, ik moet even profiteren van de vrije tijd die ik heb. Na de vorige trip werkte ik nog één week bij Tekstschrijvers, daarna was ik drie weken vrij voordat ik van start zou gaan in het Erasmus MC. Twee weken probeerde ik te kitesurfen, maar er stond weinig wind. Van de vijf lessen gingen er drie door. De laatste vrije week rijden we naar Bleau. De eerste dagen in het heerlijk koel. Een graad of 20 en af en toe een bui, maar de rotsen drogen snel. Omdat Yume meestal goed slaapt in z’n tentje, proberen we optimaal te profiteren van zijn slaaptijd in het bos. Ik probeer een blok te kiezen waar Sanne en ik allebei op kunnen klimmen. Dat wordt Symbiose. Voor mij wordt het traverseren, maar daar leg ik me voor een keer bij neer…

Na een dagje werken, klimmen we op de tweede dag allebei onze boulders. Sanne Symbiose, ik de traverse. Een dag later lukt me een boulder waar ik blijer mee ben; L’Étrave à Sucre. Slechts 7b+, maar de afgelopen 20 jaar ben ik er een keer of vijf geweest; altijd zonder succes. Tot nu! Ook Blozone stond al langer op m’n zomerlijstje. Niet de mooiste boulder, maar vaak nat. Dus een goed zomerproject. Nu zijn de grepen nog een beetje klam, maar is de boulder klimbaar. Op m’n eerste dag kom ik dichtbij, maar ben ik net te moe. Een dag later weet ik ‘m af te maken, met heel veel moeite!

Sanne gaat goed in L’Homme Volant, die ze ook op haar tweede dag kan afmaken. Yume vermaakt zich iedere dag uitstekend in het bos. Verstoppertje spelen, bramen zoeken, fietsen, klimmen. Het bos is een grote speeltuin!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *