Weekend II – precies zoals gepland

On 26/01/2015, in blog, by Enzo

Met de Thalys ben ik zo weer terug. Alsof de werkweek niet heeft plaatsgevonden. Voor zaterdag staat Hyper Tension op de planning. Een paar weken geleden zag ik een filmpje met een mooie methode. Die wil ik graag proberen. Maar helaas regent het die ochtend. Als ik opsta ligt er zelfs een laagje sneeuw. Ik had het aan zien komen op Weather Pro. Maar aangezien Hyper Tension snel droogt, maakte ik me niet zoveel zorgen.

Rond 13:00 uur rijden we naar Rempart. Alles is zeiknat. Er staat nauwelijks wind en de bomen blokken de zonnestralen die de boulder proberen te bereiken. Chiel, Dirk en Remco staan ook te wachten. Waarschijnlijk duurt het nog een paar uur voordat we wat kunnen doen. Dan is misschien al donker… Toch heb ik hoop.

Om 16:15 uur lijken de grepen redelijk droog. Ik start met opwarmen (lees: een beetje met m’n armen zwaaien) en inspecteer de top. Die is droog. De randjes hebben nog een bruin richeltje, maar zien er niet slecht uit. De grote ondergreep is vochtig, maar die is groot genoeg. De rest van de grepen is echt droog. Ik wil een paar keer instappen en de nieuwe methode aanvoelen. Kijken of het wat voor me is, om ‘m dan de volgende dag serieus te proberen.

Om 16:30 uur begin ik met klimmen. Een paar pogingen later sta ik, volkomen onverwachts, op het blok. Dat was het wachten wel waard!

HTMet deze methode is Hyper Tension geen 8a meer. Ik denk een kleine 7c+ voor de staande start en 8a voor de zitstart.

Voor zondag is er beter weer voorspeld. En aangezien er voor maandag veel regen op de planning staat, wil ik een volle dag klimmen. Om 10:15 uur sta ik weer op Rempart. Dit keer voor de zitstart van Hyper Tension. De dag ervoor waren die grepen nog vochtig, maar ze zagen er niet slecht uit. Toch duurt het even voordat ik alle passen kan. Dat valt niet mee!

Als ik de crux van de zitstart maak, moet ik door. De ondergreep, de hak en door naar het randje. Die voelt slecht en ik ben onzeker over m’n hak. Tandjes op elkaar en persen. De hak blijft liggen en bijpakken lukt nét. Nu mag ik ‘m niet meer weggeven. Gelukkig gaat alles goed.

Door naar Cuisinière. Daar is alles iets vochtiger. Ik wil Petite Folie afmaken. Thuis zag ik een filmpje met de methode. Die is iets anders dan dat ik vorige week probeerde. M’n pogingen gaan goed, maar de grepen voelen allemaal onzeker. Ik wil niet nog een keer een onverwachte val maken… Uiteindelijk kom ik tot de laatste pas. Maar m’n vingers zijn koud en de greepjes voelen niet goed. Ik besluit niet door te zetten.

PFToch maar naar beneden. De volgende keer (met betere condities) terug!

Omdat veel boulders klam zijn, hoef ik Karma ook niet te proberen. Dan nog maar een paar 7a’s voor de teller. Die staat nu op 809… Om 17:30 uur zit de klimdag erop. En op maandag regent het inderdaad. Precies zoals gepland.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *