The road again!

On 25/02/2011, in blog, by Enzo

Hoe gek het ook klinkt, weggaan uit Hueco voelde als een bevrijding. Een prima tijd, maar na vijf weken was ik meer dan blij om weer ‘on the road’ te zijn; te gaan, te staan en te doen wat ik wilde, in plaats van me te beperken tot een klein stukje woestijn in Texas.

Vanuit Hueco reed ik op aanraden van Jacob in tweeënhalf uur naar Carlsbad Caverns in New Mexico, een super gaaf National Park met verreweg de grootste grotten die ik ooit gezien heb! Niet zoals in China verlicht met neonlampen, maar minimaal licht om het zo natuurlijk mogelijk te houden. Bijna twee uur dwaalde ik door de ‘Big Room’, de grootste ondergrondse kamer in het park.

The Big Room in Carlsbad Caverns.

Na Carlsbad waren het veel kleine weggetjes die me na vier uur uiteindelijk naar de ‘interstate’ leidde. Na nog eens bijna drie uur bereikte ik de Colorado-boarder en bijna in slaap vallend werd dat m’n overnachtingsplek. De volgende dag was het stralend weer – alhoewel wat kouder dan in Texas – en reed ik door naar Boulder. Een super leuk, heel Nederlands lijkend studentenstadje vlakbij Denver. Fietspaden, veel studenten, straatmuzikanten en een autovrije winkelzone. Ik voelde me meteen thuis!

Boulder, CO.

Na een middagje stad-slenteren besloot ik die avond door te rijden naar Estes Park, de gateway naar RMNP. Ondanks dat RMNP bekend staat als een zomergebied wilde ik het toch uitchecken. Bovendien gaf Paul me een beetje hoop dat misschien wel de mooiste boulder van Colorado te doen zou zijn. Na het zien van zijn filmpje raakte ik gemotiveerd! De Karma van Colorado – maar dan in spiegelbeeld!

Helaas sneeuwde het de volgende dag. Desondanks ging ik het park in, opzoek naar Both Sides of the Spectrum. Na een intensieve wandeling doordat er zoveel sneeuw lag, vond ik ‘m. Zoals verwacht bedekt onder een dikke laag sneeuw, maar ook onder de boulder lag zoveel sneeuw dat het mogelijk was halverwege in te stappen. Helaas… Cleanen was geen optie, aangezien er meer en meer viel… Morgen eens in de Poudre Canyon kijken, alhoewel er meer sneeuw gaat vallen… Toch nog maar een keer een zomer-tripje naar Colorado boeken…

De wandeling naar de Both Sides was bijna net zo spannend als het rijden in het park… Na wat glijden in de auto en drie keer onderuit te zijn gegaan vond ik ‘m… Helaas niet in klimbare toestand…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *