Afgelopen weekend klom Victor Angle Parfait; hét ultieme voorbeeld wat Bleau zo uniek maakt en waarom het na het zien van al de gebieden in de US nog steeds verreweg op nummer 1 staat voor mij; het gevoel wat zo belangrijk is tijdens het klimmen. Een boulder als Angle P. kun je léren klimmen. Elke poging minder power, verfijndere bewegingen. Op den duur maak je dat stuk rots JOUW stuk rots en dat maakt je een betere klimmer. Dat gevoel mis ik echter in Hueco. Het gros van de problemen is ultiem powerfull en als je maar sterk genoeg bent lukt het wel. Van het je eigen maken en verfijnen van bewegingen is vaak geen sprake. Misschien is het daarom dat het klimmen in Hueco me niet zoveel voldoening oplevert. Het is als plasticklimmen. De waarderingen zeggen vaak meer over je power dan over je competentie als complete klimmer. Sterk word je hier zeker, maar dat is voor mij niet de essentie van rotsklimmen…

De afgelopen posts was ik niet heel positief over Hueco. Mijn beeld is echter niet zo zwart-wit als de posts doen laten schijnen. Natuurlijk zijn er mooie boulders en natuurlijk zijn niet alle boulders pure krachtmonsters. Ik mag zeker niet klagen om hier vijf weken te kunnen klimmen, maar ik zal bekennen, stiekem mis ik het bos gewoon ;)

Om niet alleen maar tekst te posten nog maar wat beeldmateriaal:

Dessert… Uitzicht vanaf de bivy op West Mountain en het uitzicht vanaf North Mountain…

Paul in See Spot Run en RickyO in UltraMega

Belly of the Beast en The Bermanator in Baby Martini

 

5 Responses to The essence of rockclimbing; Hueco vs Font

 1. Bart says:

  Volgende keer Horse Pens 40?

 2. Enzo says:

  Haha, ik overwoog een paar weken geleden even om door te rijden, maar dan wordt de terugreis naar SF wel heel lang…

 3. Nietzsche says:

  Enzo,
  I can’t read anything on your website!
  Tom

 4. Nietzsche says:

  P.S. your beta didn’t work!

 5. Enzo says:

  Dude, I heard we just missed each other in Hueco… Use Google Translate to translate the page, and about the beta, just become stronger…

Leave a Reply

Your email address will not be published.