Yabo Roof

On 10/11/2010, in blog, by Enzo

Het is verbazingwekkend hoe klein je wereld kan zijn als je een project hebt dat je echt graag wilt klimmen. Afgelopen weekend regende het veel, wat leidde tot zeer mooie plaatjes! De regen verandert namelijk in sneeuw naarmate de toppen hoger worden! Een paar keer ben ik er met mijn fiets – die ik kreeg van mensen die vertrokken – op uitgetrokken, aangezien klimmen toch onmogelijk was.

Van de één op de andere dag; Halfdome met herstview en Halfdome met winterview

De omgeving hier blijft echt magnifiek, maar toch bleef er maar één ding echt door mijn hoofd spoken en dat was Yabo Roof… Voor de regen miste ik de laatste moeilijke pas, en ondanks dat er hier genoeg andere dingen te doen zijn, was al m’n aandacht gefocust op de beklimming die nog moest volgen… Na twee rustdagen en veel slaap moest het op dinsdag gebeuren! Snel opgewarmd rondom Camp 4, in de auto gesprongen en met m’n twee pads – één tijdelijk kunnen lenen van Nuno – naar de Yabo boulder gelopen. De eerste poging, alles voelt top! Toch mis ik weer de laatste moeilijke pas… Ik ben er zeker van dat het vandaag gaat gebeuren, maar toch voel ik de zenuwen opkomen… Na vijf minuten poging twee. Ondergreep, sloper, randje, randje bijpakken, schouder en breed naar de slechte knijper. De toe ligt perfect! Een paar compressiepassen, de zwaai en het randje! Hebbes, maar slechter dan ik dacht… Alle magnesium is van m’n handen en ik mag nog een meter of vijf… Ik hoopte op een makkelijke uitklim; misschien kwam het door de stress, maar het was nog lastig! Trillend werk ik me omhoog, stoot bijna m’n bril van m’n gezicht, maar kan ‘m snel met m’n schouder terugduwen. De pads liggen helemaal niet meer onder me, maar in plaats daarvan kijk ik naar de dikke boomstam… Afspringen wil ik niet, want eigenlijk zijn de moeilijkheden voorbij. Bovendien is dat geen optie gezien de landing… Mmm, echt weer iets voor mij om in zo’n positie – zonder spotter, terecht te komen…

De eerste twee passen van Yabo Roof. Bij gebrek aan meer foto’s hier en hier een filmpje

Gelukkig pakt het allemaal goed uit en een paar vreugdekreten op het blok – ook van de spanning – kan ik niet onderdrukken! Yabo Roof is samen met Midnight Lightning zeker de vetste boulder die ik hier tot nu toe geklommen heb! Het plan is om maandag de vallei te verlaten en door te reizen naar Bishop! Nog een paar dagen om Thriller af te maken…

 

2 Responses to Yabo Roof

 1. Renske says:

  Hey Enzo,

  Hoe is het daar? Het ziet er allemaal heel vet uit wat je bouldert. Maar ook je foto’s van de omgeving zien er echt heel vet uit! Veel plezier nog.

  X Renske

 2. Wouter says:

  Master!!

  Hey maar dat gaat dan toch best snel.. ff V12 drukken, vette shit!!

  Gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.