Yosemite

On 04/11/2010, in blog, by Enzo

Al bijna een week zit ik in ‘the valley’ en sta ik op de legendarische campground ‘Camp 4’. Een hele relaxte plek, veel klimmers (helaas niet zoveel boulderaars), boulders op loopafstand, ‘s avonds kampvuurtjes en koude nachten… De omgeving is echt indrukwekkend – alhoewel je er verbazingwekkend snel aan went – overal waar je kijkt rots! De drang om die hoge dingen op te gaan is er, zoals sommigen al vroegen, echter totaal niet. Veel bigwall verhalen gehoord rondom de kampvuren, maar ik ben blij dat ik hier ben om te boulderen!

Midnight Lightning stond natuurlijk boven aan m’n wishlist en dat lukte de eerste dag al!

De volgende dag regende het. M’n huid (blijft helaas problematisch, zeker op het scherpe graniet) kon na een dag boulderen al wel een rustdag gebruiken, en aangezien ik toch niet te hard van stapel wilde lopen de eerste weken, was een wandeling naar de top van El Cap ook mooi vermaak. Een super stevige wandeling, 26 km, en meer dan 1 km omhoog! Op de top een ware sneeuwstorm, alles wit, geen uitzicht, maar toch vet! Een kleine onderschatting van de lengte van de wandeling leidde ertoe dat we het laatste stuk met hoofdlampen moesten lopen…

Afgelopen week alleen maar topweer gehad, in de zon ruim 25 graden, in de schaduw wat kouder, ideaal om te boulderen! Dat Yosemite ook DE highline-spot was wist ik niet, maar ‘t was echt vet om ze te zien en ondertussen in het zonnetje te chillen!

Tot slot nog een paar boulderfoto’s: een andere klassieker ‘The Force, V9″

 

5 Responses to Yosemite

 1. Pascal says:

  interessant.. wat is er mis met “die hoge dingen”? Bij mij kriebelt het alweer als ik de foto’s zie.
  Gefeliciteerd met Midnight Lightning… Is mij niet gelukt!.
  Veel plezier iig, en in tuolomne kun je ook supervet boulderen. Is nu misschien wel koud, dus je moet de goede dagen wel uitzoeken
  groet,
  pascal

 2. Rene says:

  tjees heb jij ook op die highline gelopen?

 3. Yuli says:

  Hoi Enzo,

  wow!!!! dat ziet er echt super mooi uit! Fijn dat je het zo goed naar je zin hebt en dat het boulderen goed gaat :)

  liefs en geniet ze! maar dat lukt wel volgens mij

  Yuli

 4. Floor says:

  Ha Enz,

  Ziet er vet gaaf uit joh!!! wauwie, ben jalours.
  super tof dat je de boulder die je graag wilde doen ook al meteen hebt gedaan!

  x

 5. janny says:

  hoy enzo
  wat spannend
  je durft wel!!!!
  geweldig,dat je dit doet
  geniet veel!!!!!
  oma

Leave a Reply

Your email address will not be published.