Hit the road!

On 27/10/2010, in blog, by Enzo

Al meer dan een week ben ik nu in de US, maar het voelt nog veel langer! Het begin was gek; gek om alleen in het vliegtuig te zitten op weg naar een totaal onbekend land en een onbekende stad. Toch voelde San Francisco meteen vertrouwd.  De stad doet heel Europees aan en ik voelde me er eigenlijk meteen thuis!

San Francisco!

Na één nachtje hostel ontmoette ik Nuno de volgende dag, een vriend van Victor, bij wie ik kon crashen, en rustig op zoek kon gaan naar mijn auto. Die vond ik vier dagen later, een Grand Voyager uit ’93. Verzekeren en registreren leverden tegen verwachting in geen enkel probleem op! Ze stonden wel een beetje raar te kijken aangezien ik Nederlander was, niet hier woonde, maar wel een auto had, maar ze vonden het gaaf dat ‘al die Europeanen’ dat maar deden, dus ze hielpen me graag!

Voor de registratie moet elke auto ouder dan vier jaar een smogtest ondergaan. In een obscuur achterbuurtje werd mijn auto getest. Nu staat ie voor, klaar om te gaan!

Morgen staat er nog een dagje downtown op het programma, samen met local Pat, maar donderdag zal ik na anderhalve week de stad verlaten. Een hele leuke – super gastvrije mensen, leuke stad en mooie plekken – maar in het begin een beetje een  spannende tijd vanwege de auto, wat achteraf natuurlijk allemaal wel meeviel, zit erop. Het begin zal wel weer even gek zijn; alleen in m’n ‘van’ zitten, op weg naar een nieuw onbekend gebied. Yosemite! It’s time to hit some rock!!

De laatste aankopen; een pad vond ik in een gym vlak onder de Golden Gate Bridge en de laatste noodzakelijke hardware kon ik inslaan bij een Walmart.

 

4 Responses to Hit the road!

 1. Tak says:

  Enzooo!

  Wat vet! Ik wens je super veel plezier toe! Kick some ass!

  ps. Lekker autootje, kende gij lekker in crashen ok nog;)

  Timo

 2. jessica says:

  hoi Enzo, wat fijn dat je zo’n mooie start hebt gemaakt! Wat een enorme Amerikaanse bak die je hebt gekocht. We wensen je heel veel plezier en we kijken uit naar je vervolgverhalen. Groetjes van Wilie en Jessica, Juriaan en Joris

 3. Jaap says:

  Kreeg je die mooie poedel op de achtergrond gratis bij je auto?
  Veel plezier, jaap.

 4. Rene says:

  Ai, zonder onze jeans en beanie in de States. Das jammer maar helaas. Wanneer ga je naar MR?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *