Nieuw project

On 04/01/2017, in blog, by Enzo

Aan het begin van dit seizoen nam ik me voor me te focussen op moeilijkere boulders. Ik klom de afgelopen jaren een hoop 7c’s. Inmiddels zijn dat er 127 (in Bleau). Vanaf daar wordt de piramide smaller. De focus moet dit seizoen dus liggen op boulders vanaf 7c+. Of misschien zelfs wel 8a. Meer projecten!

Tot nu toe pakt dat voornemen goed uit. De oplettende kijker ziet misschien nog een aantal 7c’s op m’n lijstje staan; bijvangst is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Maar sinds ik de 1000 ben gepasseerd, is kwantiteit geen doel meer. Na Partage wilde ik weer een nieuw project en begin december werkte ik sinds lange tijd weer eens in Bleu Sacré. Dat zou ‘m weleens kunnen worden!

De eerste 4 dagen van de kerstvakantie is het slecht weer. En als het op dag 5 beter wordt, lijkt het toch verstandig een sneldrogende boulder uit te kiezen. Van Michiel hoorde ik dat Le Vent dans la Plaine goed droogt en mooi klimt. Het is ook nog 8a, dus dat past binnen m’n plan. Erheen dus. Na een lange sessie met Chiel lukt afmaken net niet. De volgende dag komen we terug. Warm worden gaat moeizaam, maar eenmaal warm lukt het gelukkig snel.

Eindelijk mooi weer. In de ochtend wat mist, maar al snel wordt het blauw.

Zelfs zon in het donkere Demoiselles.

Ook al blijft het mooi weer, ik besluit na lang dubben om toch een rustdag in te plannen. Vers naar Bleu Sacré geeft het meest realistische beeld. Vanuit daar kan ik verder plannen.

Het nieuwe werken in Bleu Sacré. Eenvoudig halverwege instappen en alle passen checken. Ideaal. Na een lange sessie kan ik alle passen maken. Ik kan ‘m klimmen!

Ondanks de vermoeidheid ga ik op 31 december – m’n laatste klimdag – terug naar Bleu Sacré. Als ik in vermoeide staat wat kan, lukt het zeker als ik vers ben. Uiteindelijk maak ik weer alle passen. Het vertrouwen is er. In januari kom ik zeker terug!

Ima – voor een paar weken terug in Europa – onderhoudt haar crack-skills.

Oudjaarsdag: steenkoud.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *