Seizoensafsluiter

On 22/05/2016, in blog, by Enzo

Drie maanden naar Bleau én vier dagen per week werken. Het lukte me afgelopen seizoen bijna. Want met af en toe een weekje vrij en daarnaast veel lange weekenden kom je een heel eind: 88 dagen om precies te zijn. Verdeeld over vijftien tripjes. Afgelopen twee weekenden waren de laatste. In het Hemelvaartsweekend werd duidelijk dat de zomer echt voor de deur staat. Temperaturen van rond de 25 graden. Het Pinksterweekend was verbazingwekkend koel. Zelfs de donsjas moest weer uit de kast.

Het afgelopen seizoen klom ik 129 nieuwe 7+8’en, waaronder een heleboel nieuw geopende boulders, veelal in Apremont. Projecten afmaken lukten vooral op korte termijn. Ik stelde een aantal kortetermijndoelen (o.a. Maschette, Merry Christmans assis en Ouroboros) die ik díe trip wilde klimmen. Dat lukte telkens. Nog steeds ben ik erg blij met Tube – de seizoensopener.

Een echt project over de verschillende trips heen had ik niet. Het zou Ubik assis moeten zijn. Ik probeerde het een paar trips (nov/dec), maar hield het daarna voor gezien. De motivatie om er echt voor te gaan ontbrak. Om verschillende redenen. Denk dat ik er maar een seizoenenproject van maak. Want volgend seizoen ga ik zeker terug.

Sanne sloot wel af met een schone lei. Op hetzelfde blok als de seizoensopener. Veel projecten waren verspreid over meerdere trips (o.a. Karma Gai en NoNameYet), maar afmaken lukte voordat de zomer kwam.

Seizoen 2015/2016 zit erop. Mijn teller staat nu op 962 7+8’en in Bleau. Volgend seizoen dus over de 1000 heen. Maar nu eerst eens kijken wat ik over twee weken in Squamish wil klimmen!

 

2 Responses to Seizoensafsluiter

 1. Tony says:

  Hey Enzo
  Ik vind het altijd leuk om je blogs te lezen en te kijken wat jij en Sanne weer geklommen hebben. Maar voor 15 keer naar Bleau, gaan jullie dan met een busje? En zo ja, waar staan jullie ‘s nachts dan? Want eigenlijk mag je niet staan bij de parkeerplaatsen van de diverse gebieden.
  Blijf vooral die gave video’s posten.
  Greetz, Tony

 2. Enzo says:

  Dag Tony,
  Dank!
  De parkeerplaatsen zijn inderdaad (terecht) ‘s nachts verboden terrein. Gelukkig hebben wij ons eigen huisje. Zie de link op de pagina Bleau :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *