Weekend I – anders dan gepland

On 20/01/2015, in blog, by Enzo

De voorspellingen gingen van goed naar matig en weer terug naar oké. Uiteindelijk was het dat ook. Zaterdag matig, zondag goed en maandag slecht. Het weekend in acht foto’s.

1
Bart in een mooie 6b+ in Jean des Vignes. Die ochtend spraken we af in Isatis. Maar het was mistig. De druppels hingen in de bomen en alle boulders waren nat. Anders dan gepland. Gelukkig was er de gids. In 95.2 testen we een paar boulders. En daarna klimmen we nog in Jean des Vignes en Rocher du Guetteur. Voornamelijk zessen, maar wel mooie en droge boulders!
2
Later die middag proberen we Mister Freeze 7c in Rocher du Guetteur. Daar gaat zelfs de zon schijnen! De tweepasser is echter knalhard. De eerste pas maken we niet. De tweede bijna…
3
We eindigen op het hoofdblok van Guetteur. Na de spannende Crystal (6c) kon ik ook nog twee zevens aan de lijst toevoegen. Hier Le Pillier du Guetteur assis, net 7a-waardig.
4
De volgende dag is het perfect weer. De plannen van zaterdag zijn een dag opgeschoven. Weer een poging op Isatis en Cuisinière dus. Sanne wil Mur des Lamentations proberen. Ik wil verder werken in Karma.
5
Sanne gaat goed. Steeds iets hoger in de Mur. Wel drie uur lang doet ze pogingen. Tot ze de topsloper vast heeft. Nog een klein tikje naar de verlossende en betere sloper. Twee centimeter te kort. De val leverde meer spierpijn op dan alle pogingen bij elkaar.
6
Dan Karma. Ik boek minder progressie. Sterker nog, het gaat slechter dan de vorige keer. Ik krijg de greep voor rechts niet te pakken. En na een duwtje lukt ook de hak leggen niet meer. Dat is balen. En heel anders dan gepland. Ik hoopte de eerste pas en de hak leggen vandaag te linken… Na mijn sessie wil Bart Misericorde proberen. Ik besluit mee te doen in Petit Folie. M’n eerste poging gaat goed. Maar dan klap ik onverwachts van een randje en land ik vier meter lager op m’n rug… Aii. Een paar pogingen later druipen we allebei af. Het is half vijf. Eigenlijk tijd om te stoppen. Maar we zijn niet tevreden. Dan maar kwantiteit. We klimmen tot in de schemer door. Nog twee zevens erbij. Op de foto Screaming Tree 7a. Voor Bart z’n 900ste. Voor mij nummer 805.
7
Maandag begint bewolkt, maar droog. Sanne wil terug naar de Mur. Ik wil graag naar Rempart voor Hyper Tension. Maar Bart smst over sneeuw in Milly. Als we in de auto stappen begint het ook bij ons. Isatis en Rempart kunnen we wel vergeten. Het is namelijk 2 graden boven nul. De sneeuw blijft even liggen, maar maakt vervolgens alles nat.
8
Eigenlijk is er maar één boulder bestand tegen nattigheid. Maar ook dit keer lukt Zone Interdite niet. Iets anders hoeven we niet te proberen. Maandagavond nemen we de Thalys naar huis. Sanne gaat Mur de Lamentations de volgende keer zeker klimmen. Voor mij is de volgende keer alweer over drie dagen. Vooralsnog schuift de geplande sessie in Hyper Tension op naar aanstaande zaterdag. De rest van de plannen krijgen vast meer vorm in de loop van deze week..!
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *