Southern Grampians IV

On 27/06/2014, in blog, by Enzo

Zonder het uit te spreken wisten we allebei dat het na Tasmanië tijd werd om de Grampians te verlaten. Toch planden we nog twee weken Grampians ná Tasmanië. Dat werden er uiteindelijk anderhalf. Terugkomen was fantastisch. Maar toch was de psyche er niet meer helemaal. We hadden eigenlijk alles wel gezien. Bovendien hadden we de geplande twee maanden er al op zitten. En zóveel is er nou ook weer niet…

Er stonden echter nog een paar boulders zónder vinkje op onze lijst. Cherry Picking, op nummer 1 voor mij. Great Expectations hoog op de lijst voor Sanne. Het weer werkte echter niet mee. In de afgelopen anderhalve week hadden we meer regen dan in de twee maanden daarvoor bij elkaar…

92Bijna iedere dag regen. Af en toe een heel klein beetje zon zorgde voor mooie plaatjes!

93Gelukkig konden we wel klimmen. En met wie! Een onverwacht weerzien met Nuno!

Met bijna volledig herstelde huid klom ik op de eerste dag The Bakelight Concept – een boulder in Halls Gap die ik eerder probeerde. Een goede start! Maar niet lang daarna begint de ellende opnieuw; een eerste kleine split… En zo viel ik de afgelopen week terug in m’n oude ritme: klimmen met tape. Zowel m’n huid als het weer lieten Cherry Picking niet meer toe.

94Exit, over en uit.

Geen Cherry Picking dus. Of ik baal? Nee. Als ik de trip over mocht doen had ik dezelfde keuzes gemaakt. De lat lag niet te hoog (in de derde week had ik ‘m al kunnen klimmen) en ik had tijd genoeg. Bovendien had ik niet veel keus. De interessante achten in mijn range waren op één hand te tellen. En de boulders die ik naast Cherry Picking had willen klimmen heb ik gedaan. Jammer is het wel; een beklimming had de trip een gouden randje gegeven. Maar ook zonder Cherry Picking kijk ik terug op een memorabele tijd.

Door de sluiting van de Northern Grampians hadden we vooraf niet verwacht dat we de geplande twee maanden Grampians vol zouden maken. Maar dat lukte zonder problemen. De boulders in de Southern Grampians waren net zo mooi als de boulders die ik kende van video’s in het noorden. En klimmen met de Swiss, de Frenchies en de Germans, met Ben, met Matt, Vanessa en Valerie en met Nuno; de club had niet beter kunnen zijn!

De laatste twee dagen hebben we mooi weer. Sanne zet alles op alles om haar fout in Great Expectations van vóór Tasmanie (na de crux loslaten) recht te zetten. In een sessie van vier uur op onze voorlaatste dag lukt het nét niet. Op de allerlaatste dag verandert ze haar beta, na misschien wel 100 pogingen in totaal. De zwaai aan de randjes is iets gecontroleerder. Vasthouden lukt dit keer. Rustig blijven in de uitklim ook. Eén van de mooiste boulders in de Southern Grampians en Sanne’s tweede 7c!

95Wat een afsluiter!

Grampians List

Toen we aankwamen in de Grampians hadden we geen idee waar we konden boulderen. We wisten dat er geklommen werd in het zuiden. Maar waar precies? Gelukkig kwamen we snel in contact met de juiste mensen. Want informatie was er nauwelijks. De gebieden en boulders zijn allemaal relatief nieuw en daardoor ook nog niet veel herhaald. De waarderingen waren vaak maar indicaties. In veel gevallen zat de opener er flink naast. Er is zeker meer ‘traffic’ nodig om waarderingen te bevestigen.

Daarnaast waren de lijnen niet altijd duidelijk. We klommen de lijnen waarvan we dachten dat het een lijn moest zijn. En als er nog geen boulder bestond, verzonnen we een naam, zodat we onderling in ieder geval wisten waarover we spraken. Waarschijnlijk zijn het allemaal geen FA’s, maar de informatie om dat te verifiëren ontbrak.

Gelukkig kwamen we gaandeweg de trip steeds meer mensen met informatie tegen, en konden we steeds meer puzzelstukjes op z’n plek leggen. Hieronder de score van de afgelopen twee maanden, vanaf 7a. Indien bekend eerst de originele graad. Daarachter de waardering waarvan ik denk dat kloppend is.

19/04 Cold Hands, Cold Heart V9 – 7a+ (Cave of Man Hands)
19/04 The Sound of One Man Handclapping V11 – 7c (Cave of Man Hands)
19/04 Manhandled V11 – 7b+ (Cave of Man Hands)
20/04 Kant Touch This V8 – 7b (Mount Fox)
25/04 Dos Manos V11 – 7c+ (Cave of Man Hands)
04/05 Hand Solo V11 – 7b (Cave of Man Hands)
09/05 First One V7 – 7a (Buandik)
13/05 Cherry Tree [FA] 7c (Buandik)
15/05 Great Expectations V10 – 7c (Mount Fox)
15/05 Prow left of Slopey Pocket 7a (Mount Fox)
18/05 Slopey Pocket Highball V8 – 7b+ (Mount Fox)
18/05 A Puzzle About Belief V12 – 8a (Mount Fox)
20/05 Hillary Step 7c (Buandik)
22/05 The Ramp 7a+ (Buandik)
22/05 Diagonal Mind 7b+ (Buandik)
22/05 Diagonal Mind in an Exponential World 7c (Buandik)
22/05 Tunnel Vision (right) V11 – 7c (Buandik)
25/05 Finger Lock Problem 7a (Mount Fox)
25/05 Escape The Spider (right) 7b (Mount Fox)
29/05 The Quickening V9 – 7a+ (The Bleachers)
29/05 The Walker V9 – 7c (The Bleachers)
29/05 The Mantle Problem V6 – 7a+ (The Bleachers)
31/05 Stoplight Arete V10 – 7c+ (Venus Baths)
31/05 Ceramics V6 – 7a (Venus Baths)
07/06 The Hunter V8 – 7b (Mount Talbot)
07/06 Fishhunter V10 – 7c (Mount Talbot)
07/06 Elvis on a Boat 7b (Mount Talbot)
18/06 The Bakelight Concept V11 – 7c+ (Venus Baths)
18/06 Immersions (stand) V8 – 7b (Venus Baths)
21/06 Northern Fire V10 – 7b+ (Buandik)
22/06 Roof V7 – 7a+ (Buandik)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *