Tasmania

On 23/06/2014, in blog, by Enzo

Tasmanië? Jawel. Iets eerder dan gepland, omdat klimmen met vijf getapete vingers toch echt niet werkt… Toen ik een paar weken geleden in Halls Gap drie vingertoppen spleet, overwogen we om onze trip naar Tasmanië wat te vervroegen. We wilden oorspronkelijk pas ná de Grampians naar Tasmanië gaan. Maar een week pauze en daarna terugkomen zou ook niet gek zijn. Uiteindelijk deden we dat niet. Maar hadden we het maar gedaan. Ik verzamelde echter steeds weer nieuwe motivatie om tóch door te klimmen met tape. Ik wilde zó graag! Dus maakte ik mezelf wijs dat ik met drie en daarna vier getapte vingers nog steeds wel 7c+ kon klimmen. En misschien was ’t wel gelukt, als het bij vier gespleten vingers was gebleven…

84Daar stond ik dan. Met vijf gespleten toppen en lege handen…

Meteen na de vijfde split hakten we de knoop door: zo snel mogelijk naar Taz en daarna nog twee weken terug naar de Grampians. Het enige dat ons een beetje zorgen baarde was ons wagentje. Zou die de kou en de bergen aankunnen? Na wat research bleek dat vliegen en aldaar een campervan huren een stuk goedkoper was dan de ferry. De keus was dus snel gemaakt! Drie dagen later zaten we in het vliegtuig en toerden we acht dagen in een luxe campervan over het eiland. Een perfecte break!

85De Totem Pole! Vijftien jaar geleden zag ik er al foto’s van. Klimspullen hadden we niet mee, maar de wandeling ernaartoe was al de moeite waard.

86Freycinet NP. Boulders zonder grepen en mooie baaien.

87Bay of Fires by night.

88Het uitzicht vanuit de campervan de volgende ochtend. Niet gek!

89Cradle Mountain NP. Er was regen voorspeld, maar het bleef bij zware bewolking en mist. Hoe hoger we komen, hoe minder we zien… Van Cradle Mountain zelf zien we niets.

90MONA (Museum for Old and New Art) in Hobart.

91De dagen waren kort (het werd donker om 16.30) en de nachten koud (beneden het vriespunt). Gelukkig konden we binnen zitten. Wat een luxe!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *